StichtingTaiji Quan Nei Dan


Welkom op de website van : Stichting Taiji Quan Nei Dan

De Stichting Taiji Quan Nei Dan staat onder leiding van : Rene en Trudie de Bruin.

Zij hebben meer dan 25 jaar ervaring in  Tai Chi en Qi Gong.

Beide leraren geven les binnen de School.
Zelf volgens ze nog regelmatig bijscholing en lessen in Tai Chi & Qi Gong.


Voor wie is Tai Chi & Qi Gong geschikt?

Voor jong en oud. Je hoeft geen kampioen te zijn om mee te kunnen doen. Tai Chi kan iedereen leren.

Het is een oefen methode waarin ontspanning van lichaam en geest voorop staat. Ideaal om spanning te leren los laten. Binnen de school streven we ernaar om iedereen op zijn of haar eigen niveau stapje voor stapje te begeleiden naar een hoger niveau in zijn of haar Tai Chi en Qi Gong. Plezier in de training staat bij ons voorop.


Dat beweging voor ons lichaam goed is, dat behoeft geen uitleg meer. Duur sporten waarin je je lichaam constant onder hoogspanning zet en waarin prestaties halen voorop staan, zijn vaak een ware slijtage slag voor het lichaam.


Tai Chi en Qi Gong oefeningen stellen je in staat al je spiergroepen en pezen los en sterk te trainen zonder dat je je lichaam onder hoogspanning zet. Wie stress wil afbouwen, doet er goed aan het lichaam te leren ontspannen, in plaats van het onder hoge spanning te zetten.


In onze moderne maatschappij plegen we roofbouw op onze gezondheid. Vermoeidheid en stress zijn heel normale begrippen geworden, en we nemen het op de koop toe. Het hoort er nu eenmaal bij om jezelf steeds meer onder druk te zetten. Prestatie drang en dat wat andere van ons verwachten zijn belangrijker geworden dan het luisteren naar ons lichaam en geest. Door Tai Chi & Qi Gong beoefening zijn we in staat het contact met ons lichaam en de bron van onze energie opnieuw te ontdekken. En de balans tussen lichaam en geest weer te harmoniseren.

De Stichting Taiji Quan Nei Dan is promotor van Tai Chi & Qi Gong.

Tai Chi & Qi Gong zijn een bijzonder boeiende en interessante oefen methode. De theorie van Yin en Yang en de filosofische achtergronden van de Chinese cultuur zijn rijk en al duizenden jaren oud. De oefen methode en filosofische achtergronden van Tai Chi lopen als een rode draad door de Chinese cultuur heen.
Tai Chi & Qi Gong is meer dan alleen de bewegingen van een vorm instuderen. Tai Chi kan je praktisch overal beoefenen. In huis heb je beperkt ruimte nodig, en buiten in de verfrissende natuur is het heerlijk om je Tai Chi te trainen.
We promoten Tai Chi & Qi Gong om zijn puurheid en diepgang.   ´In de oudheid leefden er grote Meesters.  Hemel en aarde hadden zij in de hand,  zij beheersten yin en yang,  Bij het in - en uitademen versterkten zij hun essentiële qi,  zij bewaarden hun geest in onafhankelijkheid,  hun wezen vormde één geheel´.

Bron: Jiao Guorui - Qi Gong Yangsheng
Uit het klassieke leerboek van de Gele Keizer over interne geneeskunde.

Share on Facebook
Tai Chi Winkel
Home Tai Chi Chuan Qi Gong Meditatie Les-info Deelnemers info Stichting Tai Chi Winkel Contact

Docenten binnen de Stichting
Taiji Quan Nei Dan

Stichting informatie

Stichting Taiji Quan Nei Dan - Tai Chi & Qi Gong School Den Haag - copyright 2015

De Stichting heeft geen winstoogmerk, en heeft tot doel het verspreiden van kennis en kunde van de interne krijgskunsten.

 Waarvan Tai Chi Chuan een hoofd onderdeel uitmaakt.
En de promotie hiervan in de breedste zin van het woord.

Aan de Stichting is een winkel verbonden, De Tai Chi Winkel.

Evenals de Stichting heeft de Tai Chi Winkel geen winstoogmerk.
De opbrengst van de Tai Chi Winkel is t.b.v. van de Stichting.

DOELSTELLING