Stichting Taiji Quan Nei Dan - Tai Chi & Qi Gong School Den Haag - copyright 2015

StichtingTaiji Quan Nei Dan


Qi Gong is een waardevol cultuur goed van het Chinese volk en maakt deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde.


Wat is Qi ?
Qi moet worden gezien als een alles doordringende natuurlijke kracht die onverbrekelijk is verbonden met alles wat leeft.

De betekenis van Qi valt met geen enkel woord uit onze taal exact te omschrijven. In de Chinese cultuur onderscheidt men verschillende soorten Qi.

Bij het beoefenen van Qi Gong oefeningen hebben we het over het totaal van alle fysiologische functies vullende energie. De levens energie. De energie die we mee hebben gekregen met onze geboorte en de energie die we door middel van oefening kunnen verwerven.  


QI GONG  
Qi Gong beoefenaars trainen het vermogen om de alles doordringende energie, de universele energie of levens energie weer aan te kunnen voelen (stromen door het lichaam) en deze energie door middel van oefeningen te onderhouden en te vergroten. Wat een gunstig uitwerking heeft op de gezondheid. In de traditionele Chinese geneeskunde gaat men ervan uit dat de essentiële qi (geboorte qi) en de verworven qi (door oefeningen) in overvloed aanwezig moet zijn. Dan kunnen geest en vitaliteit tot volle ontplooiing komen en is het weerstandsvermogen groot.


ONTPLOOIING VAN DE EIGEN CAPACITEITEN DOOR ZELF OEFENING
Qi Gong is geen geheimzinnige methode die alleen door bepaalde doelgroepen getraind kan worden. Qi Gong is een methode die veel gebruikt wordt in de Wushu om lichaam en geest en energie sterk te trainen. We moeten alleen in ogenschouw houden dat het behalen van resultaten afhankelijk is in de mate waarin Qi Gong beoefend wordt. Qi Gong beoefenaren moeten in volharding oefenen. Dat wil zeggen dat ze regelmatig met Qi Gong bezig moeten zijn om een goed resultaat te kunnen behalen. Gelukkig is Qi Gong geen straf, het is een heerlijke oefen methode voor lichaam en geest en daardoor gemakkelijk vol te houden.  

QI GONG LESSEN BIJ STICHTING NEI DAN

Wat kan ik verwachten als ik  Qi Gong ga beoefenen bij Taiji Quan Nei Dan.

Grofweg betekend dit dat u van A tot Z begeleid wordt in verschillende oefen vormen. We geven les in zowel Tai Chi Qi Gong als Medische Qi Gong.

-
Chan Szu Chin - (Chan Si Gong) ook wel Silk Realing genoemd.

- Kraanvogel Qi Gong

- Tiger & Dragon Qi Gong

- De 8 Brokaten (BA DUAN JIN)

- Zhineng Qigong

- Bal Qi Gong

Tai Chi Winkel
HomeTai Chi ChuanQi GongMeditatieLes-infoDeelnemers infoStichtingTai Chi WinkelContact

 Qi Gong - Energie Werk