Tai Chi Winkel

StichtingTaiji Quan Nei Dan


Meditatie

Meditatie lessen worden in de school geïntegreerd in de Qi Gong lessen. Omdat Qi Gong en meditatie op elkaar aansluiten en elkaar versterken.

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die regelmatig mediteren een andere hersenstructuur hebben dan mensen die nooit mediteren.

De voordelen van meditatie zijn groot voor de gezondheid en het geestelijk welzijn.

Leven in het “NU” door meditatie


Ons brein zit wonderlijk in elkaar.
Om tot het besef te komen dat we niet ons brein zijn maar dat het een stuk gereedschap is wat je kan gebruiken, is een ander inzicht.


Meditatie is de weg naar een heldere geest.

Stichting Taiji Quan Nei Dan - Tai Chi & Qi Gong School Den Haag - copyright 2015

Meditatie Taiji Quan Nei Dan


Om de meditatie les te kunnen bijwonen, heeft u een meditatie kussen nodig om op te zitten. Voor de wintermaanden adviseren wij om een deken mee te nemen.

Wie de verschillende onderdelen op de web site heeft bekeken en gelezen, merkt dat er een rode draad loopt door de onderdelen waarin les wordt gegeven. Zowel Tai Chi, als Qi Gong, als de Meditatie oefeningen werken aan de opbouw van uw natuurlijke potenties in energie en de lichamelijke weerstand.

Dat Tai Chi niet zomaar een bewegingsleer is, en Qi Gong niet alleen bestaat uit rek of strek oefeningen is hopelijk duidelijk geworden. Dat meditatie oefeningen hier naadloos op aansluit is dus niet zo vreemd.

Tai Chi, Qi Gong en Meditatie is een geheel pakket. De verschillende onderdelen bestaan weer uit tal van oefeningen en vaardigheden.

Stapje voor stapje wordt de curist meegenomen in de rijkdom die de oude Chinese cultuur ons heeft geschonken.

Binnen de school leert u dus naast uw Qi Gong vaardigheden twee verschillende belangrijke en krachtige meditatie methoden.

1. De Tibetaanse stilte meditatie  2. Energie meditatie

Alles draait hierom uw welzijn, om in overeenstemming te komen en in harmonie met de wetten van de natuur.
 

   

Les informatie info@taiji-nei-dan.nl
Home Tai Chi Chuan Qi Gong Meditatie Les-info Deelnemers info Stichting Tai Chi Winkel Contact

 Meditatie Nei Dan