StichtingTaiji Quan Nei Dan


Van oorsprong is Taijiquan (Tai-Chi Chuan) een vecht kunst. En niet zomaar een vecht kunst. Het bezit alle aspecten om vrijwel ieder aanval op te vangen. In een compacte uiterst effectieve vorm. Veel mensen die Tai Chi beoefenen zijn zich niet eens bewust van de kwaliteiten die Tai Chi heeft als vecht kunst.  

Omdat veel Martial Arts vormen harde trainings methode vereisen, en Tai Chi in alle rust en bijna comfortabel beoefent wordt, onderschat men vaak de mogelijkheden van Tai Chi in een vecht situatie.

Toch is de kern van Tai Chi een vecht kunst.
Tai Chi boksen (quan), Tai Chi Qin Na (klem technieken), Tai Chi Worstelen, zijn daar voorbeelden van.

Tai Chi & Krijgskunst

Iedere houding in Tai Chi  is een vecht houding waarin verschillende applicaties / toepassing mogelijk zijn.  


Tai Chi & Wapenvormen

Binnen de Tai Chi Chuan zijn er diverse wapen vormen te vinden. Zwaard, stok, sabel en speer zijn de meest populaire wapen vormen. Binnen onze school leert men naast de hand vormen ook  zwaard vormen.Tai Chi Stijlen
Er zijn binnen de Tai Chi Chuan verschillende stromingen uit verschillende delen van China en familie’s. Die stromingen vertegenwoordigen een eigen stijl. Onze School geeft hoofdzakelijk les in de Yang-stijl. De Yang-stijl staat bekend om zijn rustige manier van bewegen en ontspannen ronde houdingen die door de vorm heen lopen. Daarom is de Yang-stijl ook bij een groot publiek geliefd. Het is een vorm die door veel  mensen geleerd kan worden. Daarnaast zijn er nog een paar andere stijlen. Zoals de Chen-stijl, die bekend staat om zijn explosieve houdingen en fajin technieken. De Wu-stijl, bekend om zijn rustige houdingen en vecht applicaties. De Sun-stijl; een stijl die gecombineerde stijlen huisvest van meester Sun Lu Tang (1861-1932) De Wudang-stijl bekend om zijn diepgang en kungfu. Na gelang uw toewijding en lichamelijke mogelijkheden kunt u een school zoeken met een stijl die bij u past en die u het meest aanspreekt.

Tui Shou ook wel Pushinghands genoemd (Yang-stijl)
Pushinghands is een oefen methode om de vecht vaardigheden aan te leren binnen Tai Chi. Het meegeven, aanvallen, afweren, aanvoelen van je tegenstander zit allemaal aan in de Tui Shou oefeningen verweven.

Tai Chi een rijke variatie aan handelingen:

Tai Chi is dus meer dan het lopen van een vorm.

-  De interne oefeningen.
- De gezondheids voordelen.
- De applicatie oefeningen
- De Tui Shou - pushinghands oefeningen
- Qi Gong vult de interne ontwikkeling aan
- Meditatie oefeningen versterken Qi en  Concentratie

De lessen worden door de vele onderdelen binnen de Tai Chi levendig en leuk.

Stichting Taiji Quan Nei Dan - Tai Chi & Qi Gong School Den Haag - copyright 2015

Tai Chi is niet bedoeld om agressief te zijn.

De oefeningen worden in harmonie met een partner getraind. Zonder agressie. De school streeft naar plezier en harmonie in de oefeningen zonder competitie drift.

Gezondheid en plezier in de training staat voorop.

Home Tai Chi Chuan Qi Gong Meditatie Les-info Deelnemers info Stichting Tai Chi Winkel Contact

Tai Chi & Krijgskunst