Cerificaat Stichting Taiji Quan Nei Dan

Certificaat Taiji Quan Nei Dan
Het Certificaat

Waarom wordt het Certificaat uitgegeven ?

Een certificaat wordt uitgereikt als bewijs van deelname aan een instituut of school. Iedere zichzelf respecterende school geeft als bewijs van deelname aan de deelnemer een certificaat wanneer hij of zij bepaalde basisvaardigheden onder de knie heeft.

Wat houdt het Certificaat in ?

Een Certificaat is geen Diploma. Een Diploma wordt uitgereikt als een bepaalde opleiding is afgerond met goed resultaat. Dit kan bij Tai Chi Chuan nooit het  geval zijn. Tai Chi Chuan is nooit afgerond of klaar. De ontwikkeling in Tai Chi Chuan gaat namelijk altijd door.

 

Wanneer wordt het Certificaat uitgereikt ?

Een Certificaat wordt uitgereikt wanneer de basishoudingen binnen een vorm zelfstandig uitgevoerd kunnen worden en de volgorde binnen de vorm zelfstandig kunnen worden gelopen. Het is het bewijs voor de deelnemer dat hij of zij de basis van de vorm in redelijke mate beheerst en de vorm zelfstandig kan uitlopen. Er wordt bij iedere uitreiking van het Certificaat uitgelegd aan de deelnemer dat het pas het begin is van een weg die is ingeslagen en is bedoeld als steun in de rug.

 

De Stichting Taiji Quan Nei Dan is uitgever van een Certificaat.

 

  • Waarom wordt het Certificaat uitgegeven ?
  • Wat houdt het Certificaat in ?
  • Wanneer wordt het Certificaat uitgereikt ?
  • Waar is het voor bedoeld ?

 

 

 

 

Waar is het Certificaat voor bedoeld ?

De uitgifte van het Certificaat binnen de school geeft aan dat de deelnemer klaar is om de volgende fase / vorm op te pakken. Zodat voorkomen wordt dat deelnemers zonder de basis van een vorm al doorstromen naar een volgende  vorm. Dit geeft duidelijkheid naar de deelnemer toe, en naar de leraar.

Hebben de leraren binnen de School bij hun leraar ook examen afgelegd ?

Ja, de leraren hebben binnen de School van Gerard Pronk ook certificaten behaald. Nogmaals het is de basis van de vorm, geen Diploma.

Rechten & Certificaat

Kan er aan een Certificaat rechten worden ontleend ?

Nee, aan een Certificaat kunnen geen rechten worden ontleend.  Deze worden uitgegeven binnen de school, en zijn alleen bedoeld als bewijs van deelname.

Is het bedoeld al gradatie binnen de Tai Chi Chuan ?

Nee, dat zou bijzonder onhandig zijn om dit zo te benoemen. Het is voor de deelnemer een persoonlijke stap verder, binnen zijn niveau in de Tai Chi. De deelnemer moet immers doorgaan met oefenen in zijn vaardigheden, anders zal hij of zij weer snel het behaalde niveau kwijt zijn. In dat opzicht is  er geen gradatie aan te  koppelen.

 

Trots & Binding

Binding

Een school of instituut kan zelf bepalen of er een Certificaat wordt uitgegeven. Dit kost tijd en moeite. Maar zorgt doorgaans voor een juiste binding met de School.

Trots

Wij zijn van mening dat iedere deelnemer die binnen onze School een Certificaat heeft behaald daar trots op mag zijn. Het staat immers ergens voor.

Tai Chi afbeelding zwaardvorm