Korte terugblik op het ontstaan van de school:
Oosterleeschool gymzaal

Oosterleeschool gymzaal

Na de sluiting van de school op 30-11-2018 is besloten om de website van de Stichting Taiji Quan Nei Dan voorlopig nog aan te houden.

De Stichting is  opgericht in 2011. De oprichters gaven toen al twee jaar les aan de Pieter Langendijkstraat 85. De School is in februari 2008 van start gegaan. De leraren binnen de Stichting beoefenen nu ongeveer 25 jaar Tai Chi en Qi Gong .

Rene de Bruin in begonnen in de Cheng Man-ch’ing stijl. Na twee jaar lessen gevolgd te hebben in deze  stijl  is hij over gestapt naar de Moderne Yangstijl.
Na informatie gewonnen te  hebben in de Chinese wijk in het Centrum van Den Haag is hij terecht gekomen bij de stroming van meester Kong Mien Ho. Een leerling van Kong Mien Ho gaf les in Scheveningen. Na informatie gewonnen te hebben bij meester Kong Mien Ho, werd ik door verwezen naar de School van Gerard Pronk “Cheung Yong”‘.

Bij Gerard Pronk hebben we met veel plezier jaren lang lessen gevolgd. Gerard Pronk had een grote gedrevenheid  en passie in lesgeven. Bij deze leraar leerde we echte diepe ontspanning en interne ontwikkeling en innerlijke rust,  en diepgang in de vormen. Gerard Pronk inspireerde ons om verder te gaan in onze ontwikkeling in de Tai Chi.

De leraren binnen de Stichting zijn toen verder gegaan met hun ontwikkeling bij de School van Ben de Roo. Waar we twee jaar in groepsverband lessen hebben gevolgd, en later privé lessen zijn gaan volgen. Ben de Roo zelf traint nog steeds bij Meester Kong Mien Ho en is gepassioneerd leraar in de Yang en Chenstijl. Zie de website van Ben de Roo voor meer informatie over zijn praktijk in o.a. Acupunctuur. 

Met dank aan onze leraren en alle Tai Chi vrienden die ons geholpen hebben om Tai Chi te omarmen en ons  geholpen hebben in onze verdere ontwikkeling.

Tai Chi Winkel

STN Taiji Nei Dan marktkraam

Oprichting van de Tai Chi Winkel

Nadat de oprichting van de Tai Chi School een feit was geworden, is besloten om de school onder te brengen in een Stichting. We wilde de passie voor Tai Chi met andere mensen delen in een niet commerciële setting.

Toen de school opgericht werd waren er nog niet zoveel winkels waar je een goed Tai Chi zwaard of pak kon kopen. Het idee om aan de Tai Chi School en winkeltje te koppelen waarin zwaarden en Tai Chi kleding aangeboden werd voor  onze doelgroep was geboren.

Tegenwoordig kan je op E-bay of andere website’s ook Tai Chi Zwaarden kopen. Echter bij het kopen in het buitenland betaal je altijd behalve de koopprijs ook nog invoerrechten en BTW.  

De opbrengst van de  Tai Chi Winkel staat ter doelstelling van de  Stichting. Het is geen commerciële doelstelling. De winkel is kleinschalig opgezet.

De Stichting heeft in die zin al veel mensen die  Tai Chi beoefenen aan een Tai Chi zwaard geholpen.

Zolang de voorraad stekt zal de Tai Chi Winkel nog  gehandhaafd blijven.