Gezondheid en het beoefenen van Tai Chi
  • Tai Chi heeft zijn wortels in China en is goed voor de algehele gezondheid.

  • Van oudsher is Tai Chi een krijgskunst. De beoefenaren van Tai Chi ontdekte al snel de heilzame werking die Tai Chi heeft op het lichaam.

  • Met de beoefening van Tai Chi bent u in staat uw hele lichaam weer los en soepel te trainen. Door de zachte en gecontroleerde manier van oefenen, traint u alle spieren en pezen los en sterk.

  • Het is een veilig manier van bewegen. Door de ontspannen manier van trainen, traint u zowel lichaam als geest. Het los laten van stress door de meditatieve manier van oefenen geeft rust en ontspanning. Beoefenen van Tai Chi is nauwelijks blessure gevoelig.

Life  Style

Iedereen kan
Tai Chi leren

Taijiquan (Tai Chi Chuan) is een geneeskunst en een krijgskunde die bewegingen uit de krijgskunde combineert met Qi (Chi-energie) circulatie-, ademhaling’s- en beweging’s technieken.

De kunst gebruikt de oude filosofie van Yin en Yang en de theorie van de Vijf Elementen als basis en fundeert er zijn les principes op. Het leren van Taijiquan (Tai Chi) omvat de integratie van geest, Qi en lichaam.

Door Tai Chi Chuan te beoefenen leren we te werken met de energie stroom van het lichaam. Hierdoor worden blokkades opgeheven. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde ontstaan ziektes of de kans om ziek te worden door blokkades in het lichaam.

Yin Yang Symbool
Veilig manier van oefenen.


In China meten ze de gezondheid aan de hand van het energieniveau en de blokkades die mogelijk zijn opgetreden in de energie huishouding van het lichaam.

Tai Chi Chuan is uniek in de manier waarop het lichaam Qi reguleert en weer in balans brengt. Blokkades opheft en op een hoger niveau weer voelbaar door het lichaam stroomt.

De rustige en cirkelvormige bewegingen van
Tai Chi Chuan helpen het zenuwstelsel en hart en long functies. Dit komt door de regulerende werking die Tai Chi heeft op de ademhaling en gemoedsrust. (Geest).

Na regelmatige beoefening van Tai Chi ontstaat een gevoel van algeheel welzijn.  

Tai Chi is een bewegingskunst die tot op hoge leeftijd vol te houden is.

Jonge mensen hebben ook veel baat bij Tai Chi, het helpt de concentratie te verhogen, motoriek en coördinatie en geestelijke balans.

Tai Chi & Gezondheid

Wie Tai Chi alleen gebruikt om zichzelf te kunnen verdedigen, doet zichzelf te kort. Tai Chi heeft veel te bieden voor wat betreft uw gezondheid.

YANG TAI CHI CHUAN by Empty Mind Films
  • Wat kan Tai Chi voor u doen ?

 

Goede nachtrust

Bloeddruk regulatie

Verbeterde long functie

Qi circulatie verhoogt

Beter doorbloeding van de interne organen

Balans & Coördinatie verbetering

Gunstige invloed op het zenuwstelsel

Ontspanning – Stress regulatie / afbouwen van stress.

Houding correcties. (Rug, bekken, nek)

Gunstig effect op migraine

Er kan nog een lange lijst aan worden toegevoegd. Alleen het afbouwen van stress scoort al veel effect. Veel moderne ziekten zijn stress gerelateerd.

Tai Chi & Qi Gong

Tegenwoordig is er op het internet veel informatie te vinden over Tai Chi en de beoefening van Qi Gong. Op deze website zijn enkele video clips geplaatst van verschillende Qi Gong vormen. Het gaat hierbij  niet om de hoeveelheid aan vormen die men  beheerst maar om de oefenmethode en de volharding in het oefenen van een methode. Door iedere dag iets te doen aan Tai Chi & Qi Gong geven we onze gezondheid  een boost.

 

 

G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spraakfunctielimiet is 200 tekens